Жорны мэдээлэл

Фламандын үхрийн махан рагу


Энэ бол Бельгийн уламжлалт хоол.  Бага зэргийн шарсан үхрийн махыг шар айрганд чанадаг. Амтлагчуудыг нь жорын дагуу хийгээд чанахад шар айрганд дургүй хүн ч амтанд нь дурлахаар сайхан болдог. Мэргэжлийн тогооч нар махыг удаан чанах тусам амт нь нэмэгддэг гэж үздэг аж.  

Бэлтгэх хугацаа: 3 цаг 30 минут 

Порц: 5 хүнд хүрэлцэхээр 

Калор:  232 kCal

Бэлтгэх арга

-Үхрийн мах, талхаа дөрвөлжиж хэрчинэ. Мөн сонгино, гахайн махаа хэрчиж, жижглэнэ. 

-Хайруулын тавганд ургамлын тосоо хийж халаана. Үхрийн махаа хийж, ширүүн галаар 3-4 минут алтан шаргал болтол нь шарна. Мах чинь нэг дор хуурч багтахгүй бол хувааж болно. Хагас шарсан махаа тавганд гаргаж авна. 

-Дараа нь сонгиноо хийж, 2-3 минутын турш алтан шаргал болтол нь хуурна. 

-Гахайн махаа нэмээд, дахин 2 минутын турш хуурах ёстой. 

-Шарсан сонгино, гахайн махаа том саванд хийгээд, дээрээс нь  гич, давс, чинжүү, хумс, шанцайгаа. Улмаар үхрийн шарсан махаа хийгээд, 1 литр шар айгаа нэмж, хутгана. Дараа нь лаврын навч, ганга, хар талхаа хийнэ. 

-Шар айрагны хөөсийг бүрэн гүйцэд дарахын тулд 10 минутын турш тагийг нь таглалгүй дунд зэргийн гал дээр буцалгана.

-Түүнийхээ дараа тагийг таглаад, бага зэргийн галаар 3 цагийн турш буцалгана.  

-Бэлэн болсон рагуг халуунаар нь идэхэд амттай. Идэхийн өмнө яншуйгаар амтлаарай. 

Орц
Ясгүй үхрийн мах 1400 гр
Шар айраг 1 литр
Гахайн мах 80 гр
Сонгино 250 гр
Хар талх 50 гр
Лаврын навч 2 ширхэг
Шинэ ганга /Тимьян/ 4 ширхэг
Бор элсэн чихэр 1 халбага /амны том халбага/
Дижон гич 3 халбага /амны том халбага/
Хар перец Тал халбага /амны жижиг халбага/
Яншуй 10 гр
Газрын хумс буюу улаан лиш Халбаганы 3-ны нэгээр хийнэ /амны жижиг халбага/
Шанцай Тал халбага /амны жижиг халбага/
Ургамлын тос 2 халбага /амны том халбага/
Давс Өөрийнхөө мэдрэмжээр амтал
Ангилал
© 2020. Хүнс.mn Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан