Жорны мэдээлэл

Бяслаг, ногоотой шөл


Бяслагтхй, ногоотой шөлийг үдийн хоолондоо хийж идэхэд тохиромжтой. Бяслагтай өтгөн шөлний  нарийн амт, тусгай соустай шаржигнуур чипстэй холилдохоор ямар ч тансаг хоолноос дутахгүй.  Шөл бэлтгэхэд ердөө 30-40 минут л хангалттай.  

Бэлтгэх хугацаа: 40 минут

Порц: 8 хүнд хүрэлцэхээр 

Калор: 79 kCal

Бэлтгэх арга:

-Тортиллийг 7-8 мм өргөн тууз болгон хэрчиж, саванд хийнэ. 

-Соусны бүх орц буюу халуун болон хар перец, орегано, давс, оливын тосыг саванд хийж, хутгана. 

-Саванд хийсэн тортилла дээр соусаа нэмээд, жигд тарааж өгнө. 

-180 градус хүртэл халаасан шарах шүүгээнд амталсан Тортиллагаа 7-8 минутын турш шарна. Шаржигнасан болтол нь шараад, хөргөнө. Илүү минут шарж болохгүй. 

-Бүх ногоог жижиглэж хэрчинэ. Цэцэг байцааг /брокли/  салаа болгоноор нь тасалж, жижиглэнэ.  Бяслагаа үрүүлээр үрж жижиглэх ёстой. 

-Хэрчсэн сонгиноо саванд хийж, дунд зэргийн галаар 2 минут буцалгана.  Дараа нь луувангаа нэмж, 4 минут хуурна. Түүний дараа төмсөө хийгээд, ногооны шөл юм уу усаа хийнэ. 

-Улмаар брокли, цөцгий, давс, чинжүү нэмээд, бага зэргийн галаар 5 минут буцалгана. 

-Үрүүлд үрсэн бяслагаа нэмээд, шөлөнд уустал нь хутгана. 

-Шөлөө болсны дараа аягандаа чипсээ хийж, өвөрмөц шөл бэлэн боллоо.  

 

 

Орц
Лууван 400 гр
Сонгино 120 гр
Төмс 550 гр
Дунд зэргийн брокли /500 гр/ 1 ширхэг
Чеддер бяслаг 250 гр
Цөцгий /Сливки 20%/ 300 мл
Ургамлын тос 1 халбага /амны том халбага/
Ногооны шөл эсвэл ус 1.5 литр
Давс 1 халбага /амны том халбага/
Хар перец Тал халбага /амны жижиг халбага/
Тортилла 2 ширхэг
Чипсний сүмс
Оливын тос 2 халбага /амны том халбага/
Халуун перец /Паприка молотая/ 1 халбага /амны жижиг халбага/
Хатаасан орегано Тал халбага /амны жижиг халбага/
Нунтаг сармис Тал халбага /амны жижиг халбага/
Давс Тал халбага /амны жижиг халбага/
Хар перец Тал халбага /амны жижиг халбага/
Ангилал
© 2020. Хүнс.mn Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан